Bivša teniserka se oprobala u kuhinji

Ana Ivanović podelila svoj omiljeni recept: Zdravi sastojci, pravi se lako, Basti ga obožava!

Banana hleb je njen omiljeni, ali i n jen suprug ga voli

Recepti
Autor:
Ana Ivanović podelila svoj omiljeni recept: Zdravi sastojci, pravi se lako, Basti ga obožava!
Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, Foto: Profimedia

Naša teniserka Ana Ivanović odlučila je da obraduje svog supruga bivšeg fudbalera Bastijana Švajnštajgera hlebom od banane. Odlučila je da započne vikend pravljenjem baš ovog peciva, a ovu vest je zajedno sa fotografijom sebe kako sprema podelila sa svojim fanovima. Potom su počeli da pljušte komplimenti, kako na račun Aninog izgleda, tako i na račun njenih kulinarskih sposobnosti. Za sat vremena više od 18 hiljada ljudi je lajkovalo post. To je, inače, njen omiljeni hleb jer sadrži sve zdrave sastojke i, kako kaže, veoma je lak za pravljenje.

Dajemo vam i recept ako poželite da probate ovaj hleb. Sastojci: 3 jaja 3/4 šolje biljnog ulja 2/3 šolje žutog šećera 1/2 šolje belog šećera 1 šolja rendanih tikvica 2 banane 2 kašičice ekstrakta vanile 3 1/2 šolje brašna 1 kašika cimeta 1 1/2 kašičice praška za pecivo 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica soli 1/2 šolje suvog voća 1/2 šolje seckanog oraha, badema, lešnika

Priprema:

Zagrejati rernu na 165°C. Duboku posudu za pečenje hleba namazati uljem i posuti brašnom. Koristiti ili jednu veliku (30x10 cm), ili dve manje posude. Smesa može da se peče i u kalupima za mafine ili projice.

U velikoj posudi umutiti jaja, pa dodavati braon šećer, beli šećer, rendane tikvice, izgnječene banane i vanila aromu; umešati sve zajedno dok se ne sjedine svi sastojci. U smesu dodati brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Na kraju sipati suvo voće i orahe. Sipati testo u posudu ili ga podeliti ravnomerno u više manjih posuda.

Peći u rerni oko 60 minuta. Hleb ostaviti da se ohladi pre služenja. Hleb ostaje svež oko 2 dana ukoliko se čuva van frižidera, u frižideru umotan u foliju može da stoji oko nedelju dana. Hleb može i da se čuva i u zamrzivaču.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs