Prave se za čas!

Pijane krofne: Unutra šuplje, spolja hrskave - sa ovim tajnim sastojkom svima uspevaju! (RECEPT)

Savršene krofne koje se pripremaju sa neuobičajenim dodatkom - sa rakijom.

Recepti
Autor:
Pijane krofne: Unutra šuplje, spolja hrskave - sa ovim tajnim sastojkom svima uspevaju! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 dl mleka
  • 1 kvasac
  • 2 jaja
  • 1 limun
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica rakije
  • 1 kašika masti ili margarina

Priprema:

Prvo zamesiti testo od 2 dl vode, 2 dl mleka, 1 kvasca, 2 jajeta, kore od 1 limuna, 2 kašike šećera, 1 kašičice rakije 1 kašike masti ili margarina i brašna. Testo ne sme biti ni premekano a ni pretvrdo. Ostaviti testo da se "odmara", a zatim praviti krofne i peći u vrelom ulju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs