UKUSNO

Omiljeni kolač Kejt Midlton: Čokoladni sufle po receptu poslastičara kraljevske porodice!

I oni koji nisu ljubitelji slatkiša ovaj kolač ne odbijaju

Recepti
Autor:
Omiljeni kolač Kejt Midlton: Čokoladni sufle po receptu poslastičara kraljevske porodice!
Foto: Shuterstock

Kejt Midlton vodi računa o svojoj figuri i ne jede tako često slatkiše, ali kada reši da se počasti onda uvek bira sufle sa urmama i prelivom od karamele. Poslastičar kraljevske porodice je otkrio recept za ovaj sočan dezert.

Evo kako se priprema:

Sastojci:

Za preliv:

  • 1/2 šolja braon šećera
  • 1 šolja putera
  • 1/2 šolje slatke pavlake

Za kolač

  • 170 gr urmi, iseckanih
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 240 ml ključale vode
  • 60 gr putera
  • 170 gr šećera
  • 225 gr crne čokolade
  • 1 jaje
  • 230 gr brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Sos: U tiganju zagrejte smeđi šećer, puter i slatku pavlaku na visokoj temperaturi uz konstantno mešanje. Kada se šećer otopi, sklonite sa ringle.

Kolač:

U činiju sipajte 1 šolju ključale vode preko iseckanih urmi i sode bikarbone i dobro izmešajte.

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

Mikserom u drugoj činiji mešajte šećer i puter dok ne dobijete laganu i penastu teksturu (oko 3 minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile i mešajte dok se sve ne sjedini. Dok mešate, polako sipajte brašno, prašak za pecivo i smesu sa urmama. Sve zajedno prespite u pripremljenu posudu za kolač.

Prekrijte posudu papirom za pečenje, a zatim i jednim slojem alu-folije.

Stavite kolač u rernu i pecite između 30-40 minuta.

Kada je pečeno, kašikom izvadite komad kolača i servirajte na tanjir. Preko kolača prejilte prethodno pripremljen sos. Po želji možete dodati šlag i malo svežeg voća.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs