Iz bakine kuhinje

Domaće pogačice sa čvarcima: Starinski recept koji treba zapisati i čuvati!

Savršeno testo s najukusnijim dodatkom

Recepti 25.04.2020. - 10:45h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 200 ml mleka, 1 kašičica šećera, 1 jaje, 1 žumance, malo soli, 15 g svežeg kvasca, 350- 400 g brašna, 150 g mlevenih čvaraka, susam, kim i krupna so.

Priprema: Rastopiti kvasac sa šećerom u mleku, pa kad se aktivira dodati jaje, brašno, so i zamesiti srednje tvrdo glatko testo. Pokriti folijom i krpom pa ostaviti da naraste oko 30 minuta.


Razviti na sto u pravozgaonik pa posuti čvarcima i preklapati kao za salčiće. Ostaviti da odmori pokriveno 15 minuta. Razviti na 1 cm debljine i vaditi pogačice.

 

Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Ostaviti opet da odmore 10-15 minuta.


Za to vreme zagrejati rernu na 210 stepeni  pa peći oko 25 minuta.

Pred kraj smanjiti na 190 stepeni. Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...