Morate da probate

Mionička gibanica na kajmaku i masti: Najslasnija pita koju ste ikada probali! (RECEPT)

Domaće kore, mast i sir - nema ukusnije kombinacije

Recepti 24.04.2020. - 14:47h Autor: opanak.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 kg brašna, so, malo vode, svinjska mast, 400 g sira, 400 g kajmaka, 8 jaja, mleko.

Način pripreme: Zamesite smesu od brašna i slane vode i dodajte malo masti.
Od smese izdvojitie 24 jufkice i razvucite ih oklagijom, a nakon toga ih premažate mašću i po dve ispecite.


Pripremite fil od sira, kajmaka i žumanaca. Napravite čvrst šne od belanaca i pomešajte ga sa predhodnom smesom. Dodajte malo masti i mleka.
Tepsiju premažite mašću, a zatim poređajte pečene kore koje ste prethodno natopili nadevom.


Pripremljenu gibanicu izbušite viljuškom i stavite da se peče u rerni na 180 stepeni dok lepo ne porumeni.


Bidite sigurni da će ovo biti najukusnija gibanica koju ste spremali!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs