LAGANI SLATKIŠ

Lagana keks torta: Neodoljivo slatka i spremna za pola sata! (RECEPT)

Ova lagana poslastica sprema se brzo i veoma lako, a ukus će vas oduševiti

Recepti
Autor:
Lagana keks torta: Neodoljivo slatka i spremna za pola sata! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

· Mleko – pola litra

· Puding od vanile – dve kesice

· Margarin 250 grama

· Šećer u prahu 200 grama

· Vanilin šećer – dve kesice

· Keks – 500 grama

· Orasi 150 grama

· Šlag u kesici – dva komada

· Nekoliko kandiranih višanja

Priprema:

Četiri decilitra mleka stavite da provri, a u presostalom decilitru razmutite prah puding, dodajte u provrelo mleko i na laganoj vatri kuvajte dok se ne zgusne. Zatim, puding ohladite. Margarin umutite penasto sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i tome dodajte ohlađeni puding i dobro umešajte smesu. U tu smesu zatim dodajte keks izdrobljen na sitne komade i sitno seckane orahe i sve dobro promešajte da smesa bude ujednačena. Oblikujte tortu u kalupu ili sličnoj posudi, umutite šlag i prekrijte toru celom površinom, poređajte kandirane višnje, a zatim stavite u frižider da odstoji nekoliko sati, a može i preko noći, kako bi keks omekšao i upio sve sastojke.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs