u RERNI

Evo kako najbolje da spremite mlade krompiriće: Spolja hrskavi, unutra meki i sočni! (RECEPT)

Jednostavan i brz recept za sve one koji vole mlade krompiriće

Recepti
Autor:
Evo kako najbolje da spremite mlade krompiriće: Spolja hrskavi, unutra meki i sočni! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je: 500 grama mladog krompira; malo ulja; malo maslaca; 2 čena belog ljuka; malo majčine dušice (sveže); malo svežeg peršuna; so i biber.

Priprema: Krompir dobro operite pa ga stavite u slanu vodu da proključa. Nakon 15 minuta kuvanja, sklonite ga sa ringle i procedite.

Oseđen krompir stavite u pleh sa malo ulja. Svaki krompir lagano pritisnite kašikom da se "spljošti". U posebnu činiju isitnite beli luk, malo malaca i sitno sečene majčine dušice. Zatim zapecite u rerni oko 5 minuta na 250 stepeni. Izvadite iz rerne posolite i dodajte malo svežeg peršuna.

Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs