Savršena kombinacija

Omiljena poslastica Džejmija Olivera: Torta od lešnika i meda! (RECEPT)

Svi koji su ikada gledali neku emisiju Džejmija Olivera znaju da su njegovi recepti jednostavni i brzi. Ovoga puta, omiljeni kuvar je otkrio jedan od svojih omiljenih slatkiša.

Recepti 19.04.2020. - 11:34h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 250 g putera 
  • 220 g meda
  • 4 velika jaja
  • 150 g mlevenih lešnika
  • 150 g brašna
  • 2 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli


Sastojci za čokoladni premaz:

 

  • 200 g tamne čokolade
  • 50 g putera

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 160 stepeni. Podmažite pleh za pečenje obima 24 cm i obložite ga papirom. Mikserom umutite puter sve dok ne postane kremast, pa u njega dodahte med i dobro promešajte kako bi se lepo sjedinili.

 

Razbijte jedno po jedno jaje i polako dodajte u prethodnu smesu i lagano mešajte. Smesu ulijte u pleh i poravnajte. Pecite testo na 160 stepeni oko 45 minuta.

 

Kada je testo gotovo, sačekajte da se ohladi. Okrenite pleh i stavite testo na žicu kako bi se skroz ohladilo. Na pari otopite puter i u njega stavite čokoladu. Mešajte da ne zagori. Sklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. Glazuru nanesite na tortu, a po želji stavite odozgo lešnik kao na slici. Ostavite kolač na sobnoj temperaturi neko vreme, a kasnije ga odložite u frižider.

 

Kolač poslužote sa kuglom sladoleda ili voćem po izboru.

 

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...