Na bakin način

Penaste američke palačinke: Omiljeno testo koje menja doručak ili večeru! (RECEPT)

Mekane, slasne, služe se uz priloge po vašoj želji

Recepti 14.04.2020. - 14:44h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 250 ml mleka, 120 g brašna, 50 ml ulja, 1 kašičica praška za pecivo, korica limuna, 1 jaje, 1 kašika šećera, malo soli.

Priprema: Umutiti žumance sa šećerom penasto, dodati ulje, mleko, so i brašno i dobro izjednačiti. Umutiti miskerom belance pa polako ubaciti u testo i spojiti.

 

Tiganj podmazati uljem i pržiti palačinke. Sipati po dve kutlače na sredinu tiganja ono se samo razlije. Pržiti na umerenoj temperaturi.

 

Polako okrenuti. Služiti uz priloge po želji.

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...