predlog za doručak

Domaće pecivo sa belim lukom i parmezanom: Pahuljasto i mekano, raj za nepca! (RECEPT)

Predlažemo vam da umesite ovo savršeno testo i razveselite svoje ukućane

Recepti
Autor:
Domaće pecivo sa belim lukom i parmezanom: Pahuljasto i mekano, raj za nepca! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g polubelog brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kvasac u prahu
  • 2 kašičice soli
  • 350 ml tople vode
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 100 grama maslaca
  • 6 čena belog luka
  • sveži peršun
  • 1 kašičica soli
  • 30 grama parmezana

Hleb sa čvarcima: Hrskav spolja, mekan unutra, ne možete mu odoleti! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posudu dodajte brašno, kvasac, šećer i so.
  • Lagano pomešajte i postepeno dodajite toplu vodu i dve kašike maslinovog ulja.
  • Miksajte lagano, te kad se formira kugla, ugasite mikser.
  • Premažite čistu posudu s dve kašike maslinovog ulja, prebacite testo, pokrijte krpom i ostavite da se diže 90 minuta dok se ne udvostruči.
  • Kad se digne, prebacite testo na pobrašnjenu podlogu i podelite u dva jednaka dela.
  • Oba omotajte plastičnom folijom i ostavite da odstoje još 15-ak minuta.
  • Svaki deo testa pobrašnite i naseckajte oštrim nožem na osam jednakih delova, te formirajte kuglice.
  • Svaku kuglicu razvaljajte poput užeta i zavežite čvor.
  • Posložite testo na papir za pečenje s većim razmakom, pokrijte i pustite da odmara još pola sata.
  • Pecite u rerni zagrejanoj na 200 Celzijusa otprilike 20 minuta.
  • Otopite maslac, dodajte zgnječeni beli luk, pa ga kratko prepržite na tiganju.
  • Premažite gotova peciva, posolite, pospite parmezanom i naseckanim svežim peršunom.

Najmekša Uskršnja pogača: Ukusna poput najlepšeg kolača! (VIDEO, RECEPTI)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs