isprobajte

Japanska torta od samo 5 sastojaka koja se ne peče: Neobična, a privlačna i ukusna! (RECEPT, FOTO)

Ovaj recept će sigurno privući pažnju svih ukućana

Recepti
Autor:
Japanska torta od samo 5 sastojaka koja se ne peče: Neobična, a privlačna i ukusna! (RECEPT, FOTO)
Foto: PrintscreenTviter/Tsunekawa

Japanski kuvarski blogeri tvrde da ova neobična torta sa Dalekog istoka ima sjajan ukus. Recept je podelio Twitter korisnik Tsunekawa.

Sastojci:

  • voćni sirup (u nekoliko boja odnosno ukusa)
  • mleko
  • kristalni šećer
  • voda
  • agar (veganska zamena za želatin)

Priprema:

1. korak:

  • U loncu pomešajte 4 grama agar praha, 150 ml vode i 60 grama kristalnog šećera.
  • Zagrejte smesu do ključanja, a sklonite sa ringle.

Čuvena Opera torta: Ovako se sprema najlepši francuski desert, korak po korak! (RECEPT)

2. korak:

  • U smesu dodajte 300 ml mleka.
  • Nakon što dobro izmešate sastojke, smesu stavite u željeni kalup, a zatim u frižider da se stvrdne.

3. korak:

  • U posebnom loncu ponovite 1. korak

4. korak:

  • U smesu dodajte 300 ml vode i 20 ml voćnog sirupa što je moguće svetlije boje.
  • Sastojke dobro promešajte, a smesu stavite u frižider da se stvrdne.

5. korak:

  • Ponovite 3. korak i 4. korak, ali ovaj put dodajte voćni sirup raznih ukusa ili boja.

6. korak:

  • Kada su se sve smese ohladile i stvrdnule (potrebno im je oko 30 minuta) izvadite ih iz frižidera.
  • Obojen želatin iseckajte na kockice i posložite ih na podlogu od mlečnog želatina koji služi kao baza.

Nepečeni kremasti kuglof od banana: Najsočniji brzi kolač! (RECEPT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs