uKUS KOJI SE PAMTI

Torta od sira i manga: Kremasta poslastica koja se topi u ustima! (RECEPT)

Probajte jedinstveni slatkiš od egzotičnog manga.

Recepti
Autor:
Torta od sira i manga: Kremasta poslastica koja se topi u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za koru:

  • 400g keksa sa puterom
  • 200g otopljenog putera

Sastojci za fil:

  • 500g svežeg krem sira
  • 1 vanilin šećer
  • 3 kašičice soka od limuna
  • 10 listića želatina
  • 400 ml slatke pavlake
  • 3 zrela manga

Keks sameljite i pomešajhte sa otopljenim puterom.Rasporedite masu po dnu kalupa za tortu (od 26 cm) obloženog papirom za pečenje i dobro utisnite oblikujući malo povišenu ivicu. Ostavite podlogu 60 minuta u frižideru.

Namočite želatin da omekša. U međuvremenu umutite mikserom sveži sir s vanilin šećerom, sokom od limuna i šećerom u prahu.

Omekšali želatin izvadite iz vode i tako ga otopite u loncu na tihoj vatri. U želatin prvo umešajte 2 kašičice sira, a potom sve zajedno umešajte u ostatak.

Čim fil počne da se steže, umešajte u njega prethodno umućenu slatku pavlaku, premažite podlogu od keksa i ostavite tortu 3 sata u frižideru.

Mango ogulite, isecite po pola pa meso u tankim kriškama oslobodite od koštice. Po ohlađenoj torti lepezasto složite kriške manga oblikujući cvet ili neki drugi oblik.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs