Ukusno

Najslađi domaći čizkejk od bresaka: Poslastica koja će vas oboriti s nogu, a pravi se za pola sata! (RECEPT)

Poslastica koja će omađijati vaša čula...

Recepti
Autor:
Najslađi domaći čizkejk od bresaka: Poslastica koja će vas oboriti s nogu, a pravi se za pola sata! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Čizkejk ima bezbroj varijacija i omiljena je poslastica mnogima, a mi vam predstavljamo domaću varijantu ovog nezamenjivog slatkiša koja se sprema brzo i lako, a videćete – bolji je od bilo kog kupovnog!

Potrebni sastojci za koru:

  • Mlevenog keksa 300 grama
  • Margarin lajt – polovina kutije tačno
  • Mleko 100 ml

Potrebni sastojci za fil:

  • Krem sir neutralni 300 grama
  • Jedna kisela pavlaka
  • Slatka pavlaka 400 ml
  • Prah šećer 10 kašika

Potrebni sastojci za preliv:

Priprema: U činiju sipajte mleveni keks, dodajte polovinu pakovanja margarina i mleko, a zatim smesu polako mešajte rukom dok ne postane ujednačena. Smesu zatim rasporedite u kalup za čizkejk i ostavite u frižider dok pripremate fil.

Fil: U dublji sud sipajte krem sir i kiselu pavlaku, dodajte prah šećer i mešajte kašikom dok se ne sjedini i ne nestanu grudvice od prah šećera. U drugoj činiji umutite posebno prethodno dobro ohlađenu slatku pavlaku tako da bude jako gusta. Polako dodajte slatku pavlaku u smesu od srem sira i pavlake i mešajte špatulom sve dok se smesa potpuno ne sjedini. Masu sipajte u kalup, preko korice i vratite u frižider.

Preliv: Breskve (sveže ili iz kompota) sitno iseckajte i stavite u tiganj sa širim dnom. Ukoliko koristite breskve iz kompota, nalijte sirup preko njih, tako da prekrije breskve, a ukoliko koristite sveže, sipajte vodu. Uključite šporet na malu temperatutu, sipajte šećer i vanilin šećer i kuvajte 10-15 minuta na laganoj vatri. Za to vreme jedan želatin stavite u malu šerpu i dodajte mu 4 kašike vode, a zatim ga nekoliko minuta, uz neprestano mešanje, rastapajte na laganoj vatri. Kada je voće gotovo, sklonite ga sa vatre i pustite da se prohladi, a zatim mu dodajte vruć želatin, dobro sve izmešajte i prelijte voćni preliv preko fila. Ostavite u frižideru minimum 5 sati da se stegne, a najbolje je da odstoji preko noći.

Napomena: Za preliv, umesto bresaka, kožete koristiti i drugo voće poput jagoda, malina, borovnica ili mešavine šumskog voća.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs