Čisto uživanje

Najsočnija večera: Piletina punjena mocarelom, u paradajz sosu (RECEPT)

Gurmanska poslastica koju ćete obožavati

Recepti 05.04.2020. - 18:56h Autor: Stil/ Maša Petković
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci za tri osobe:

 

  • Tri pileća filea
  • Mocarela sir – 100 grama
  • Brašno 250 grama
  • Šest jaja umućenih
  • Prezle 230 grama
  • Ulje – jedna šolja (oko 200 ml)
  • Pasirani paradajz 700 grama
  • Parmezan 50 grama
  • Dve kašike svežeg bosiljka
  • So i biber po ukusu

 

Priprema:

 

Usolite pileći file i nožem ga rasecite po sredini.  U „džep“ ubacite mocarelu i parmezan i pritisnite dobro kako bi se zatvorio. Odvojite brašno, jaja i prezle u tri različite činije. Pazeći da se meso ne otvori umačite piletinu redom u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Zagrejte ulje u tiganju na srednju temperaturu i pecite piletinu sa obe strane dok ne dobije zlatnu boju. Zagrejte rernu na 180 C. U činiju za pečenje ravnomerno rasporedite 2/3 paradajz sosa i preko poređajte piletinu. Ostatak sosa prelijte preko mesa. Pecite oko 20 minuta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...