ukusan i osvežavajući

Banana čizkejk: Kremasti desert koji će odmah nestati sa stola! (RECEPT)

Iskoristite zrele banane za pripremu ove savršene poslastice

Recepti
Autor:
Banana čizkejk: Kremasti desert koji će odmah nestati sa stola! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g izmrvljenog keksa
  • 6 kašika rastopljenog maslaca
  • 2 zrele banane
  • 2 kašike svežeg soka od limuna
  • 450 g krem sira
  • 150 g šećera
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile (po želji)
  • 3 velika jaja
  • dekoriranje po želji (karamela, komadići banane, mleveni keks)
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa, te kalup ili lim za pečenje premažite maslacem.
  • U srednje velikoj posudi dobro pomešajte mrvljeni keks i maslac.
  • Smesu čvrsto pritisnite na dno i pecite 8 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
  • U manjoj posudi napravite pire od zrelih banana i dodajte u njih sok od limuna.
  • Smesu stavite na stranu.
  • U većoj posudi pomešajte krem sir i šećer.
  • Uz pomoć ručnog miksera, dva do tri minuta miešajte smjesu dok ona ne postane glatka.
  • Dodajte u nju kiselu pavlaku i ekstrakt vanile i mešaj još dva do tri minuta dok smesa ne postane kremasta.
  • Dodajte jaja i mešajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.
  • Zatim u nju dodajte smesu banana i limuna iz uz pomoć kašike ili lopatice lagano promešajte.
  • Dobijenu smesu ulijte preko prethodno pripremljene kore i pecite 60 do 70 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
  • Kada se ispeče, čizkejk izvadite iz rerne, te ostavite najmanje sat vremena, da se ohladi.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs