miris i ukus detinjstva

Poslastica našeg detinjstva: Kremast, mlečan i božanstven sutlijaš! (RECEPT)

Donosimo vam recept za brzi slatkiš koji će vas raspametiti

Recepti 31.03.2020. - 18:58h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sutlijaš treba kuvati na laganoj vatri i povremeno proveriti da li je upila mleko. 

 

U mleko možete ubaciti štapić vanile, cimet, rum, kafu pa čak i otopljenu čokoladu, a naknadno možete umešati suvo voće, oraščiće, džem, voćne prelive.
 

Sastojci:

 

  • 100 grama pirinča
  • 750 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • prstohvat soli

 

Slatki hleb od krompira sa cimetom i kakaom: Ovako neodoljiv doručak dugo niste probali! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Kuvajte pirinač u vodi tri minuta, a zatim je ocedite.
  • U mleko dodajte prstohvat soli, stavite da provri, a zatim dodajte pirinač.
  • Kuvajte na slaboj vatri dok pirinač ne upije mleko i nemojte mešati.
  • U kuvan pirinač dodajte šećer i oprezno promešajte viljuškom kako bi zrna ostala cela.

 

Najsočniji keks ikada: Kulinarsko čudo s dve vrste čokolade (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...