Probajte

Natur šnicle za savršen ručak!

Kada vas pitaju šta danas kuvate, vi važno kažite natur šnicle. Svi će odmah da vam pozavite na kuvarskom umeću
Recepti
13:46h Autor:
Natur šnicle za savršen ručak!
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 700 g telećih šnicli od buta
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 250 ml vode
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašika brašna
  • so, biber, ulje
  • lovorov list

Šnicle istanjiti, uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju po minut sa svake strane. U proceđeno ulje od prženja šnicli staviti sitno seckan luk i kolutiće šargarepe, doliti još malo ulja po potrebi i dinstati dok povrće ne omekša.

Zapržiti ravnom kašikom brašna. Dodati vruću vodu, vino i začine, pa vratiti šnicle u sos. Kuvati na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje dok meso ne bude skroz mekano, 20-30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs