Ukusno

Posna musaka: Ručak koji se rado jede i tokom mrsnih dana! (RECEPT)

Ukoliko postite Vaskršnji post ili samo sredom i petkom, ovaj ručak je idealan za vas

Recepti 20.03.2020. - 16:15h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Potrebno je:

 

  • 1kg krompira
  • 20 grama pirinča
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica luka
  • 100 ml ulja
  • suvi začin,
  • voda

 

Priprema: Na ulju predinstajte sitno seckan crni luk i šargarepu. Kada se izdinsta, dodati opran pirinač pa sve lepo posuti začinima (so, biber i td.)

 

Krompir iseći na listiće pa posloliti. Zatim u vatrostalnu činiju slagati krompir, pa u sredinu staviti fil od luka, šargarepe i pirinča, pa preko opet krompir sečen na listiće.

 

Sve preliti vodom da ogrezne, pa staviti u rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...