Krckav i neverovatno sočan

Mocarela hleb: Recept za najtraženiju pogaču na svetu!

Ukus u koji ćete se momentalno zaljubiti

Recepti
15:17h Autor:
Mocarela hleb: Recept za najtraženiju pogaču na svetu!
Foto: Shutterstock

Sastojci: 10 g suvog kvasca ili 40 g svežeg, 250 ml mleka, 500-600 g mekog brašna, da se umesi i posle premesi, 2 kašičice šećera, 2 kašičice soli za testo i još malo za premaz, 160 g putera, 400 g mocarele (može 200 g mocarele i 200 g kačkavalja), 2 jaja, 3-4 čena belog luka (može i u granulama), peršunov list sitno iseckan.

Priprema: Zagrejati mleko pa dodati šećer i kvasac i ostaviti da nadođe. U jednu posudu staviti 500 g brašna i 80 g omekšalog putera. Kada kvasac odstoji dodati ga brašnu i mešati varjačom. Zatim dodati so i nastaviti mešanje.

Umesiti mekano testo, ukoliko je potrebno dodajte još malo brašna, ali testo treba da je mekano, skoro lepljivo za ruke. Posuti ga brašnom i ostaviti sat vremena da raste na toplom mestu pokriveno čistom krpom.

Posle sat vremena testo blago premesiti, oblikovati krug i stisnuti ga rukama, da se napravi tanja okrugla pogača. Oštrim nožem zaseći pogaču uspravno i vodoravno da se dobiju kvadratići.

Otopiti ostatak maslaca, dodati so i izgnječen beli luk i pešunov list i sve umutiti. Sačekati minut-dva da se puter prohladi pa premazati celu površinu pogače.

Mocarelu i kačkavlja iseći na trakice, pa u proreze od noža ih stavljati. Najbolje je sve raditi na papiru kako biste posle lakše prebacili u tepsiju. Ostaviti da odstoji 30 minuta, pa uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.

Umutiti jaje i premazati preko svega lagano. Staviti da se peče dok lepo ne porumeni (40-ak minuta). Poslužiti vruće.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs