Aromatično pecivo

Slani rolat sa prazilukom i pečurkama

Ovo aromatično testo poslužite porodici i prijateljima uz dobro rashlađeno pivo. Neće zaboraviti šta su jeli kod vas!
Recepti 02.03.2014. - 13:39h
Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • Za testo:
  • 500 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 200 g masti
  • 1 žumance
  • 150 ml mleka
  • Za fil:
  • 500 g očišćenog praziluka
  • 400 g šampinjona
  • 50 g putera
  • 50 ml ulja
  • so, biber i belance

Očišćen praziluk iseckati na tanke kolutove. Pečurke na polovine, pa na tanke listiće. Praziluk propžiti na puteru i ulju sa jednom punom kašičicom soli, na srednjoj vatri, dok ne omekša, oko 15 mintua. Dodati kašičicu bibera, umešati pečurke, pa dinstati zajedno dok pečurke ne puste vodu a zatom voda ispari i pečurke potamne. Skinuti sa vatre, umešati belance, i ostaviti da se hladi.

 

U činiju za mešenje sipati brašno, prašak za pecivo i so. Dodati mast i žumance, pa varjačom sve izmešati da se dobije mrvičasto testo. Uliti mleko i zamesiti testo najpre varjačim pa rukom, dok ne postane kompaktno. Ne treba mnogo mesiti. Uviti testo u plastičnu foliju ili kesu za zamrzivač, pa ostaviti u frižideru jedan sat.

 

Testo razviti na debljinu od 1 cm, zatim premazati filom, saviti i staviti u pleh. Peći na 200°C oko 20-25 minuta.

 

Poslužiti toplo uz pivo.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...