Zdravo

Supa od sremuša

Ovo je vreme za sremuš. Ukoliko se domognete ovog zdravog zeleniša evo kako da ga spremite
Recepti 01.03.2014. - 17:43h
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 veze sremuša
  • 1 veza zeleni za supu
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • malo bibera
  • Prilog:
  • 1 kašičica kisele pavlake
  • 1 kriška starog hleba
  • ljute papričice

Zelen (šargarepu i koren peršuna) očistiti i naliti sa 1.2 l vode pa kuvati poklopljeno, ostavljajući malo prostora da para ima kuda da izlazi, dok povrće ne omekša, otprilike pola sata.

 

U veći i dublji tiganj, ili odgovarajuću šerpu, sipati 50 ml ulja pa spustiti opran sremuš i poklopljeno dinstati tek toliko da sremuš uvene, i sav padne na dno posude.

 

Povrće izvaditi iz supe pa zajedno sa sremušem ispasirati uz pomoć štapnog miksera. Vratiti u supu, dodati so, biber i pavlaku za kuvanje pa kuvati do vrenja i skloniti.

 

Kriške starog hleba iseći na trake ili kockice pa prepeći kratko na tiganju sa par kapi ulja, dok ne postanu hrskave, pa poslužiti uz čorbu serviranu sa malo kisele pavlake i sitno seckane ljute papričice.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...