Vrhunski doručak

Brze piroške sa sirom: Testo koje ne upija ni kap ulja! (RECEPT)

Spolja hrskave, iznutra neverovatno mekane i neodoljivo ukusne 

Recepti 29.02.2020. - 10:17h Autor: Stil.kurir.rs / Lako je kuvati
Foto: Youtube Printscreen / Lako je kuvati

Sastojci: 200 g kukuruznog brašna, 400 g pšeničnog brašna, 1 dl mlake vode, 1,5 dl jogurta sa sobne temperature, 1 kašičica šećera, 2 kašičice soli, 10 g praška za pecivo, 1/3 svežeg kvasca (oko 15 g), 200 g sira, 2 jajeta, 2-3 dl ulja za prženje.

Priprema: Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo i so, sve zajedno promešajte. U 100 ml mlake vode tastvoriti i kašičicu šećera i kvasac. Dodajte 2 jaja, 150 ml jogurta i 200 g izmrvljenog sira.

 

Sve lepo sjeditnite, pa postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje kašikom dokle god možete. Zatim dodajte preostalo brašno i umesite rukom testo. Ne mora da se mesi dugo - samo dok ne prestane da se lepi za činiju i ruke. Prekrijte krpom i stavite u rernu ugrejanu na 50 stepeni ili na toplo mesto 15-20 minuta.

Radnu površinu premažite uljem. Nakon narastanja testo ne premesujte, već prebacite na radnu površinu i nauljenom rukom blago pritiskajte testo, pa oklagijom razvucite u pravougaoni oblik. Razvučeno testo treba da bude debljine oko 1,5-2 cm. Secite trake oko 2 cm široke, dužine po želji.

 

2-3 dl ulja sipajte u šerpu i ugrejte. Pržite piroške sa obe strane dok ne porumene, pazeći da ne zagore (smanjite temperaturu čim ih spustite u posudu za prženje).

 

Vadite na papirni ubrus ili salvetu i služite uz priloge po želji.

 

(Tekst: Stil.kurir.rs

Izvor: Youtube / Lako je kuvati)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...