ODUŠEVIĆETE SE

Piletina u sosu od pečuraka: Sočni obrok koji ćete odmah smazati! (RECEPT)

Iznenadite sebe i svoje ukućane aromatičnim receptom koji će vas očarati

Recepti
Autor:
Piletina u sosu od pečuraka: Sočni obrok koji ćete odmah smazati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 grama pilećeg belog mesa
  • 400 ml belog vina
  • 150 grama pečurki
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 60 grama brašna
  • 3 kašike maslaca
  • 50 grama parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica peršuna

Aromatična piletina za uživanje svih čula: Sočna i hrskava, prste da poližete! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Meso umotajte u prozirnu foliju i istucite tako da bude debelo 6-7 mm, a potom ga iseckajte na filete.
  • Umočite svaki komad mesa u brašno i stavite ih sa strane.
  • U velikom tiganju zagrejte maslac i jednu kašiku maslinovog ulja, dodajte piletinu i pecite četiri minuta sa svake strane, dok ne poprimi zlatnu boju.
  • Sklonite meso iz tiganja, dodajte maslinovo ulje, pečurke, naseckani beli luk, te dinstajte uz mešanje.
  • Ulijte belo vino, vratite piletinu i pospite belim lukom.
  • Kad provri smanjite vatru, poklopite i pustite da se krčka 15-ak minuta.
  • Ponovno sklonite piletinu iz tiganja, ulijte pavlaku i pričekajte da se zagreje.
  • Mešajte i dodajte narendani parmezan.
  • Kad se sir otopi, pustite da krčka sve dok sosne postane gust.
  • Vratite piletinu, kratko kuvajte kako bi se zagrejala i poslužite toplo.

Najbolja i najhrskavija pohovana piletina na svetu: Uz ove savete stručnjaka garantovan je užitak za nepca! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs