Brza i laka, a tako ukusna

Torta San snova: Najkremastija nepečena poslastica! (RECEPT)

Možete li da zamislite lepši slakiš od kremaste torte sa bananama i čokoladnim bananicama

Recepti
14:00h Autor:
Torta San snova: Najkremastija nepečena poslastica! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Lako je kuvati

Sastojci: 400 g piškota, 15 čokoladnih bananica, 300 g mlevenog keksa, 3 dl soka od pomorandže, 3 pudinga sa ukusom vanile, 1,5 l mleka (750 ml za puding, 300 ml za šlag i ostatak za potapanje piškota), 2 margarina, 500 g šećera u prahu, 5-6 banana (oko 1.2 kg), 300 g šlaga.

Priprema: Prvo se kuva puding. Od 750 ml odvojite 250 ml i razmutite 3 pudinga, a ostatak od 500 ml stavite da provri. Kuvajte dok se ne zgusne i stavite da se hladi sa strane. Povremeno mešajte da se ne uhvati korica.

Potapajte piškote u mleko, pa polovinu (200 g) poređajte na tacnu. Mleveni keks prelijte sokom i sjedinite. Jedan margarin i 250 g šećera u prahu penasto umutite, pa dodajte kašiku po kašiku mlevenog keksa sa sokom i sve fino sjedinite. Fil stavite preko prvog reda piškota i lepo poravnajte.

Bananice presecite po dužini na pola, pa poređajte preko fila, isto onako kako ste ređali piškote (zbog lepšeg preseka i lakšeg sečenja).

Za drugi fil umutite drugi margarin sa preostalih 250 šećera u prahu. Ohlađeni puding dobro umutite, pa dodajte kašiku po kašiku u margarin i sve zajedno umutite penasto. Nensite polovinu fila preko bananica, poravnajte lepo, pa poređajte ostatak piškota prethodno namočenih u mleko, a preko ostatak fila od pudinga.

Banane isecite po dužini i poređajte preko torte. I banane se ređaju isto kao piškote i bananice.

Umutite šlag sa 300 ml hladnog mleka, pa rasporedite preko banana. Po želji ukrasite i dobro ohladite. Uživajte u kremastoj torti!

(Tekst: Stil.kurir.rs

Izvor: Youtube / Lako je kuvati)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs