Ukusno

Paprikaš od bukovača

Ovaj pikantni paprikaš će doneti poseban miris u vašu kuhinju
Recepti
13:06h Autor:
Paprikaš od bukovača
Foto: Thinkstock
  • 90 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 2 glavice crnog luka
  • 1 - 3 šargarepe
  • 3 cele paprike iz turšije
  • 1/2 l sosa od paradajza
  • 2 pakovanja bukovača
  • začini
  • 1 kašičica origana

Izdinstajte crni luk i šargarepu sečenu na kolutove, dodajte papriku sečenu na kockice i dinstajte 10-ak minuta. Vodu postepeno nalivajte po potrebi.

Kad je na pola gotovo, dodajte bukovače sečene na tračice i dinstajte još, takođe nalivajući vodu, ako je potrebno. Začinite po ukusu solju i biberom.

Na kraju dolijte pola litra sosa od paradajza i kašičicu origana. Kuvajte još par minuta i sklonite s vatre.

Napomena: Umesto bukovača možete koristiti i šampinjone.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs