Glamurozan desert

Pariska torta

Ovaj lagani i kremasti desert će od vas napraviti vrhunskog poslastičara
Recepti 27.02.2014. - 21:03h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock
  • 120 minuta
  • Jednostavno
  • Za 10 osoba

Sastojci

  • 10 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 40 g kakao praha
  • Za fil:
  • 1.5 l slatke pavlake
  • 150 g čokolade
  • 250 g šećera

Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.

 

Za fil: kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini.

 

Filovati u tri sloja i sa strane.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...