Obrok za čisto uživanje

Punjeni rolovani krompir: Praznik za sva čula! (RECEPT)

Spoj ukusa kojem je nemoguće odoleti

Recepti
Autor:
Punjeni rolovani krompir: Praznik za sva čula! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 2 veća krompira, 150 g spanaća, 1 jaje, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 150-200 g sira, 150 g šunke, 150 g na suve slanine isečene na tanke listove, kačkavalj, so, biber, ulje.

Priprema: Krompir očistiti i iseći na tanke listiće. Pleh obložiti pek papirom pa narendati kačkavalj. Poređati krompir preko kačkavalja, posoliti, pobiberiti i pouljiti. Peći na 210 stepeni.

Propržiti na ulju seckan crni luk i dodati seckan spanać i beli luk. Malo dinstati da omekša. Jaje izmešati sa sirom, pa u to dodati prženi spanać. Na krompir rasporediti sir sa spanaćam pa na listiće isečenu šunku. Uviti krompir u rolnicu, pa obmotati suvom slaninom.

Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs