Neverovatno

Bogati kolač od bundeve i pomorandže: Zdrav desert za vašu decu! (RECEPT)

Ako postoji zdrav desert, onda je to ovaj kolač koji bez griže saveti možete dati svome detetu

Recepti
Autor:
Bogati kolač od bundeve i pomorandže: Zdrav desert za vašu decu! (RECEPT)
Foto: Printscreen/ youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Potrebno je: 2 jajeta; 8 kašika šećera; 1 pomorandža; 10 kašika ulja; 100 grama grubo seckanih oraha; 500 grama očišćene i narendane budneve; 15 kašika brašna; 1 kesica vanil šećera; 1 kesica praška za pecivo; 1 kašičica cimeta; pola kašičice muskatnog oraščića.

Za čokoladni preliv: 200 ml slatke pavlake, 200 ml crne čokolade.

Priprema: Budnevu očistite pa izrendajte. Pomorandžu dobro operite pod mlazom hladne vode, a zatim je možete potopiti i u rastvor od sode bikarbone. Kada dobro operete pomorandžu, izrendajte koru u izrendanu bundevu. Zatim iscedite sok od pomorandže.

U posebnu činiju umutite jaja, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo i cimet. Zatim dodajte bundevu i koru od pomorandže. Zatim i sok od pomorandže i muskatni oraščić, kao i orahe. Sve dobro sjedinite.

Smesu stavite u kalup za kuglof (može i u pleh), a zatim stavite u rernu da se peče na 180 stepeni Celzijusa oko sat vremena.

Kada se kuglof ispeče i ohladi, prelijte ga sa čokoladnim prelivom koji ste napravili tako što ste zagrejali slatku pavlaku do ključanja, pa u nju rasatopili čokoladu.

Kada prelijete kolač čokoladom, ostavite da se ohladi pa kasnije poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs