Sočna i ukusna

Pocepana gibanica: Najlakši recept za sirnicu koji ćete stalno koristiti!

Odličan način i da iskoristite suvlje kore koje su počele da pucaju

Recepti
Autor:
Pocepana gibanica: Najlakši recept za sirnicu koji ćete stalno koristiti!
Pocepana gibanica, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 300 g gotovih kora, 200 g sira, 200 ml jogurta, 50 ml ulja, pola praška za pecivo, 3 jaja.

Priprema: Kore za gibanicu rukama pocepati ili iseći makazama. Jaja umutiti pa dodati izdrobljen sir i jogurt, kao i prašak za pecivo. Sve izjednačiti. U to ubacivati po malo kora i mešati dok se sve kore ne izmešaju sa nadevom.

Tepsiju prečnika oko 26 cm premazati uljem pa istresti kore i poravnati viljuškom. Peći na 200 stepeni oko 45 - 50 minuta. Na pola pečenja prekriti aluminijumskom folijom.

Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs