topi se u ustima

Ljuta pileća krilca sa medom: Pikantno jelo koje istog trena budi sva vaša čula! (RECEPT)

Kada jednom napravite ovaj recept, jednostavno ćete se u njega zaljubiti

Recepti 06.02.2020. - 18:46h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 6-8 pilećih krilaca
  • 1-2 kašičice soli
  • 1 manja kašičica bibera
  • 3 kašičice dimljene slatke paprike
  • 1 kašičica mlevene čili paprike ili ljute dimljene
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašičice belog luka u prahu ili u granulama
  • 1 kašičica luka u prahu

 

Za premaz:

 

  • Oko 100 ml kečapa
  • 3 kašičice meda
  • 2-3 kašičice mlevene čili paprike ili 1 kašičica ljute dimljene  (Sve dobro sjedinite u manjoj posudi)

 

Najbolja i najhrskavija pohovana piletina na svetu: Uz ove savete stručnjaka garantovan je užitak za nepca! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Uključite rernu na 180 Celzijusa i tepsiju od rerne obložite papirom za pečenje.
  • Pripremite mešavinu začina tako što ćete sve začine iz prvog dela recepta dobro sjediniti i izmešati u većoj posudi.
  • Krilcima isecite onaj zadnji deo jer na njemu nema mesa.
  • Svako krilce dobro uvaljajte u začine, malo otresite višak i slažite u tepsiju.
  • Pecite ih u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, odnosno dok se ne stvori fina smeđa korica.
  • Izvadite krilca iz rerne i premažite sa smesom od kečapa, meda i paprike.
  • Vratite da pečete još 10 do 15 minuta.

 

Medena piletina u slanini: Neobična fantazija ukusa koja će vas zauvek osvojiti! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...