Iz bakine kuhinje

Sočni preliveni limun griz kolač: Meki zalogaji za prave sladokusce! (RECEPT)

Ukusni brzi kolač za svaki dan

Recepti 06.02.2020. - 11:39h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci za biskvit: 2 jaja, 2 kašike šećera, 3 kašike griza, 1 kašika brašna, kockica rastopljenog maslaca, pola praška za pecivo, korica limuna.

Za preliv: 200 g šećera, 100 ml vode, 1 vanilin šećer, pola soka od limuna.


Priprema: Umutiti jaja sa šećerom dodati prosejano brašno i griz sa praškom za pecivo, dodati koricu limuna, rastopljen maslac i sve izjednačiti.


Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 10-15 minuta. Dok se biskvit peče, skuvati sirup. U šećer dodati vodu i sok od pola limuna, 1 vanilin šećer i kuvati oko 5 minuta.


Ohladiti, pa pečen kolač iseći na kocke i preliti sirupom.

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...