uKUSNO

Grčki hleb sa maslinama: Egzotični ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Ukliko ste se poželeli mora, umesite grčki hleb zbog kojeg će cela kuća da vam zamiriše na Mediteran

Recepti
Autor:
Grčki hleb sa maslinama: Egzotični ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

500 grama belog brašna

150 militara vode

150 militara soka od pomorandže

1 prašak za pecivo

kašičica sode bikarbone

kašičica limunovog soka

šaka sitno seckanih maslina

kašičica soli

Malo origana ili ruzmarina

Malo maslinovog ulja

Priprema: Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so, začine i sodu bikarbonu. Dodajte vodu, sok od pomorandže, limunov sok i umesite glatko testo. Zatim premesite testo na radnoj površini na kojoj ste stavili nekoliko kapi maslinovog ulja.

Rastanjite hleb na debljinu od 2 centimetra pa ga prebacite u odgovarajući pleh. Malo izbušite površinu hleba sa viljuškom i stavite malo maslinovog ulja, malo origana.

Pecite na 180 stepeni celzijusa oko 30 minuta. Kada se hleb ohladi, poslužite ga. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Hleb