oduševiće vas

Mramorni kolač: Jednostavan, a sočan desert koji će zaseniti sve prethodne! (RECEPT)

Ovaj recpet možete pripremiti na dva načina- u kalupu za hleb ili klasičnih kocki

Recepti 03.02.2020. - 21:44h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

U smesu možete dodati i naseckanu tamnu čokoladu, a dobra varijanta je i glaziranje kolača ili posipanje šećerom u prahu. Najbitnije je da ga dobro ohladite pre seckanja kako se ne bi mrvio.

 

Sastojci:

 

  • 230 grama maslaca
  • 250 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 500 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml mleka
  • 25 grama kakaa
  • prstohvat soli
  • korica jednog limuna

 

Mekane i tople buhtle sa pekmezom: Otkrivamo tajnu savršenog dizanog testa (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Izmiksajte maslac u pahuljastu smesu sa 230 grama šećera, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
  • Dodajte 120 ml mleka, te jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte.
  • Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a zatim dobro promešajte drvenom ili silikonskom kašikom.
  • Podelite testo na dva dela.
  • U jedan narendajte koricu limuna, a u drugi umešajte kakao, preostalih 30 ml mleka i 20 grama šećera.
  • Kalup za testo namastite, a rernu zagrejte na 180 Celzijusa.
  • Naizmenično izlijte smesu u kalup za hleb ili kuglof.
  • Pomešajte smesu štapićem za ražnjiće kako bi ceo kolač bio prošaran.
  • Pecite otprilike sat vremena u zagrejanoj rerni.
  • Proverite čačkalicom je li pečen pa ga dobro ohladite pre seckanja i serviranja.

 

Mramorni kolač sa jagodama: Poslastica sa bogatim voćnim filom koju ćete stalno praviti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...