oduševiće vaša čula

Mus od limuna: Osvežavajući desert kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)

Ovu savršenu poslasticu možete držati u frižideru i dva, tri dana

Recepti 31.01.2020. - 21:44h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 4 jaja srednje veličine (odvojite belanca i žumanca
  •  250 grama šećera
  • korica i sok od tri limuna
  • 5 kašika hladne vode
  • 15 grama želatina u prahu
  • 300 ml slatke pavlake
  • ukasi po želji -korica limuna ili drugo voće

 

Mafini od bundeve: Božanstveno čudo gotovo za 20 minuta! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Mikserom umutite žumanca šećer, limunovu koricu i limunov sok dok se šećer ne otopi i smesa se malo zgusne. Ako nemate električni mikser možeš staviti staklenu posudu iznad vruće vode i u njoj umutite pomenute sastojke dok se ne zgusnu. Nakon toga, posudu sklonite sa strane i mešajte dok se smesa ne ohladi.
  • U lonac sipajte hladnu vodu, dodajte želatin i stavite ga na laganu vatru.
  • Pričekajte da se želatin otopi, te sklonite lonac s vatre i ostavite da se malo ohladi.
  • U zasebnoj posudi lagano umutite slatku pavlaku.
  • Umešajte u njega rastopljen želatin i zatim dobijenu smesu lagano dodajte u smesu od jaja.
  • Umutite belanca u zasebnoj posudi električnim mikserom.
  • Posudu s žumancima stavite unutar veće posude napunjene ledenom vodom.
  • Nežno u nju dodajte smesu umućenih belanaca uz pomoć metalne kašike.
  •  Smesu mešajte dok se ne počne zgušnjavati, zatim je prelijte u staklenu posudu i stavite u frižider da odstoji jedan sat ili dok se ne slegne.
  • Po vrhu deserta posipajte dodatak po želji - tostirane bademe, limunsku koricu ili voće.

 

Lekovitost ove kombinacije nema granice: Beli luk i limun mogu da izleče ovih 13 tegoba dok se okrenete! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...