MORATE PROBATI

Zapečeni kiseli kupus sa krompirom i kobasicama: Jelo u kojem ćete uživati! (RECEPT)

Ovaj recept je idealan za zimske dane

Recepti
14:06h Autor:
Zapečeni kiseli kupus sa krompirom i kobasicama: Jelo u kojem ćete uživati! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 komada domaće kobasice
  • 700 grama krompira
  • 1 glavica crvenog luka
  • 400 grama seckanog kiselog kupusa
  • 1 zelena rendana jabuka
  • crvena dimljena paprika
  • so
  • krupni biber
  • malo svinjske masti
  • 100 ml piva
  • kašičica senfa

Brzinski dinstani kiseli kupus sa kobasicom: Savršeni obrok koji će vas raspametiti! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • U posoljenoj vodi skuvajte krompire u kori. Pazite da se ne prekuva.
  • Iseckajte luk na trakice i dinstajte ga na malo svinjske masti dok ne pozlati.
  • Dodajte skuvani, oguljeni i iseckani krompir.
  • Dobro pobiberite i dodajte crvenu dimljenu papriku pa sve sjedinite.
  • Prema potrebi podlijte s malo vode i dinstajte još pet minuta.
  • Kobasice podlijte pivom i kratko ih propržite na tiganju.
  • Izvadite kobasice iz tiganja pa na tu masnoću dodajte kiseli kupus, malo senfa, jabuku i crvenu papriku.
  • Dinstajte 20-ak minuta.
  • U posudu stavite restovani krompir, kupus i kobasicu.
  • Po želji narendajte i aromatični topljeni sir pa zapecite 15 minuta u rerni zagreanoj na 200 Celzijusa.

Vitaminska čorba: Odličan način da jednom nedeljno očistite organizam od masti i toksina! (VIDEO, RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs