savršenstvo ukusa

Ruske kape: Kremasta rapsodija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)

Savršena kombinacija kokosa i čokolade

Recepti
Autor:
Ruske kape: Kremasta rapsodija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 250 grama brašna
  • 250 grama šećera
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 1 l mleka
  • 300 g šećera
  • 300 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • ekstrakt vanile
  • 120 g kokosovog brašna

Sastojci za ukrašavanje:

  • 100 grama čokolade
  • kašika ulja

Slane ruske kape: Predjelo za carsku gozbu! (RECEPT, VIDEO)

Priprema biskvita:

  • Odvojite žumance od belanaca.
  • U žumance dodajte šećer i mutite dok dok se sastojci ne sjedine, a smesa postane svetlo žuta i penasta.
  • U smesu postepeno dodajite ulje i vodu, te ponovo umutite kako bi se sve sjedinilo.
  • U posudi sa strane pomešajte brašno s praškom za pecivo, te polako dobijenu smesu dodajte u smesu žumanaca.
  • Promešajte dok se sve ne sjedini.
  • U trećoj posudi umutite belanca dok ne nastane čvrsti "sneg.
  • Pomiješajte dobijeni sneg sa smesom od žumanaca.
  • Možete napraviti jednu zajedničku smesu u koju ćete dodati kakao i tako dobiti smesu za tamni biskvit koji ćete razdvojiti na dva jednaka dela.
  • Pecite na 200 Celzijusa oko 10 do 15 minuta.
  • Ali, možete pomešati sneg i smesu od žumanaca i dobiti spomenutu jednu smesu. Možete je prvo razdeliti u dve posude i tako jednu ostavite žutom, "običnom", a u drugu možete dodati kakao i tako dobiti dve boje biskvita i zapeći ih.
  • Dok je biskvit vruć uz pomoć okruglog kalupa ili čaše iseckajte krugove.

Priprema kreme:

  • U posudu dodajte i dobro promešajte brašno, šećer i vanilin šećer.
  • Odvojte deo hladnog mleka i lagano ga ulivajte u smesu brašna i šećera i muteći mikserom do glatke smese.
  • Ostatak mleka kuvajte, ali ne sme da provri. Kad bude toplo dodajte prethodno napravljenu smesu.
  • Kuvajte 10 minuta uz stalno mešanje i dok se ne zgusne.
  • Sklonite s vatre i ostavi sa strane.
  • Obavezno prekrijte folijom kako se gornji sloj ne bi stvrdnuo.
  • Kremu pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • U novu posudu dodajte maslac i lagano, uz neprestano miksanje, ulivajte deo po deo kreme. Dobijena smesa mora biti veoma glatka.
  • Pred kraj miksanja dodajte ekstrakt vanile po želji.

Ukršaavanje:

  • U lonac stavite vodu i na nju posudu koja podržava toplotu.
  • Kada voda prokuva, smanjite vatru.
  • Dodajte u nju čokoladu za kuvanje i kašiku ulja, te pričekajte da se otopi.
  • Nakon što dobijete smesu od čokolade i ulja stavite je sa strane dva do tri minuta da se malo ohladi.
  • Uzmite kašikom malo smese, te je stavite na vrh kolačića i razmažite preko celoga kruga.
  • Kolačiće stavi u frižider da odstoje sat vremena.

Posne ruske kape: Neodoljive šubarice bez jaja i mleka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs