boŽanstveno testo

Sočne kiflice sa korom od limuna i pudingom od vanile: Mekane kao pena, svi ćete iz želeti! (RECEPT)

Ovom savršenom receptu niko neće moći da odoli

Recepti 27.01.2020. - 09:56h Autor: Stil/Miss.24.sata.hr
Foto: Shutterstock

Sastojci za nadev s pudingom: 

• 1 pakovanje pudinga od vanile

• 400 ml mleka

• 1 jaje

• 2 kašike šećera

• 200 grama punomasnog kisele pavlake

                                                                                                                                     Sastojci za testo:

 

 • 550 grama brašna

• ½ kockice kvasca

• 100 grama šećera

• 1 jaje

• ½ kašičice narendane kore od limuna

• 250 ml mlakog mleka

• 100 grama mekog maslaca

• prstohvat soli

 

Sastojci za posipanje: 

 

• šećer u prahu 

 

Domaće kiflice sa sirom i šunkom: Božanstveno mekane, tope se u ustima! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Pomešajte prašak za puding sa 3 kašike hladnog mleka.
  • Stavite mleko u lonac, te unutra razmutite jaje i ugrejte.
  • Zakuvajte mleko, te umešajte u to smesu za puding, pa ostavi da se kuva još oko minut.
  • Sklonite lonac sa šporeta, prelijte puding u šolju da se malo ohladi.
  • Nakon 10 minuta umešajte pavlaku.
  • Prekrijte šolju (npr. aluminijskom folijom) da se na pudingu ne napravi kožica.
  • Pripremite testo tako što ćete najpre oko pet minuta mutiti brašno, kvasac, šećer, koru od limuna, mlako mleka, meki maslac i jaje.
  • Potom prekrijte testo, te stavite na toplo mesto da se diže oko 45 minuta dok otprilike ne udvostruči volumen.
  • Zatim ga još jednom promesite rukama.
  •  Izvaljajte testo na pobrašnjenoj površini, te naseckajte na trouglove.
  • Svaki  premažite sa 1 do 2 kašike pudinga, te oblikujte trouglove u kiflice.
  • Pri tome najdužu stranu trougla najpre preklopite pa onda namotajte.
  • Pre nego što stavite kiflice u rernu, stavite ih na lim obložen papirom za pečenje da se diže još 15 minuta.
  • Na kraju pecite kiflice u rerni zagrejanoj na 170 Celzijusa do zlatnožute boje oko 25 minuta.
  • Ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
  • Pre posluživanja ih pospite šećerom u prahu.

 

Bakine puter kiflice sa orasima: Meke kao pena! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...