Hrskave i mekane u isto vreme

Brazilske loptice od brašna i sira: Predjelo na koje ćete se navući! (RECEPT)

Idealne u svakoj prilici

Recepti
Autor:
Brazilske loptice od brašna i sira: Predjelo na koje ćete se navući! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam originalni recept za najpopularnije brazilsko predjelo - mekane i hrskave loptice od brašna i sira, pod nazivom Pao de Queijo.

Sastojci: pola šolje maslinovog ulja ili putera, 1/3 šolje vode, 1/3 šolje mleka, 1 kašičica soli, 2 šolje brašna, 2 kašičice belog luka u prahu, 2-3 šolje rendanog parmezana, 2 jaja.

Priprema: Zagrejte rernu na 190 stepeni. U većoj šerpi pomešajte maslinovo ulje, vodu, mleko i so, pa zagrejte na visokoj temperaturi. Kad proključa odmah sklonite sa vatre i umešajte brašno i beli luk. Mešajte da se lepo sjedini. Ostavite da stoji 10-15 minuta.

Jaja razbijte i razmutite, pa dodajte u testo, a zatim umešajte i parmezan. Smesa bi trebalo da bude čvrsta. Kidajte komade testa, oblikujte u loptice veličine ćufti i ređajte u pleh obložen nemasnim papirom za pečenje.

Stavite u zagrejanu rernu i pecite 15-20 minuta, odnosno dok loptice ne dobiju svetlobraon boju.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs