ODUŠEVIĆETE SE

Zapečene makarone u bešamel sosu sa sirom: Kremasto zadovoljstvo koje ćete zapamtiti! (RECEPT)

Ovaj recept je jednostavan, a naješćete se cela porodica

Recepti 20.01.2020. - 19:47h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 litar punomasnog mleka
  • 8 kašika maslaca
  • 70 grama brašna
  • 1 kašika soli
  • 500 grama makarona (pužići)
  • 230 grama naseckanog sira
  • 80 grama rendanog pekorino italijanskog sira
  • 70 grama hlebnih mrvica

 

Makarone sa sirom kuvane u mleku: Lepšu i kremastiju pastu teško da ste ikad jeli! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema bešamel sosa:

 

  • Zagrejte mleko u srednje velikoj posudi na srednje jakoj vatri dok ne provri, a zatim isključite vatru.
  • U velikom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte brašno i stalno mešajte dok smesa ne poprimi svetlosmeđu boju, otprilike 3 minuta, te sklonite s vatre.
  • Polako dodajite vruće mleko u smesu s brašnom, stalno mešajući, dok se ravnomerno ne sjedini i postane glatko. (Ono će se jako zgusnuti kada dodate mleko, a zatim će se opustiti.)
  • Vratite lonac na srednje jaku vatru, neprestano mešajte smesu, te kuvajte dok se sos ne zgusne, otprilike 2 do 3 minuta.
  •  Umešajte 1 kašiku soli, te sklonite s vatre i stavite na stranu.
  • Posolite više ako vam nije po ukusu.

 

Priprema jela:

 

  • Skuvajte makarone.
  • Stavite bešamel sos na srednje jaku vatru i umešajte oba sira u njega dok se ne otope i smesa ne postane glatka.
  • Dodajte testeninu u sos i nastavi da kuvate povremeno mešajući, 2 do 4 minuta.
  • Poslužite odmah ili, ako želite jelo da zapečete prebaci  u posudu za pečenje.
  •  Pospite sve hlebnim mrvicama i zapecite u rerni na 200 Celzijusa na 25 do 30 minuta.

 

Zapečene makarone sa sočnim sirom: Brzinski obrok koji ćete obožavati! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...