SAVRŠENSTVO BEZ MANE

Najbolja i najhrskavija pohovana piletina na svetu: Uz ove savete stručnjaka garantovan je užitak za nepca! (RECEPT)

U nastavku pročitajte savete za pripremu pohovane piletine o kakvoj ste oduvek sanjali

Recepti
18:00h Autor:
Najbolja i najhrskavija pohovana piletina na svetu: Uz ove savete stručnjaka garantovan je užitak za nepca! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Najbolja pohovana piletina se pravi kombinacijom 10 začina koje svi imate u kuhinji. Savršenstvo se dobija i kombinacijom brašna i smeđeg šećera jer tako nastaje hrskavost za kojom svi žudimo.

Nakon toga nema ništa lakše od pripreme i prženja piletine u vrućem ulju.

Sastojci:

• 1 kašika paprike

• 2 kašičice soli

  • 1 kašičica čilija u prahu
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 1/2 kašičice celerove soli
  • 1/2 kašičice sušene žalfije
  • 1/2 kašičice čena belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • •1/2 kašičice suvog bosiljka
  • 1/2 kašičice suvog mažurana
  • 1 1/2 šolje univerzalnog brašna
  • • 1 kašika smeđeg šećera
  • • 1 cielo pile (2 komada prsa, 2 batka, 2 karabatka, 2 krila)
  • jaja (broj po potrebi)
  • ulje za prženje

Sočna, kremasta i hrskava, prste da poližete: Pohovana piletina sa spanaćem koju ćete obožavati! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Ugrejte fritezu na 180 Celzijusa, te dobro pomešajte sve začine.
  • Kombinujte začine s brašnom, smeđim šećerom i sa soli.
  • Umočite komade piletine u izmešana belanca da ih lagano prekriju, a zatim prebacite u smesu s brašnom.
  • Nekoliko puta okrenite i proverite je li se mešavina brašna stvarno primila za piletinu.
  • Ponovite postupak sa svakim komadom piletine.
  • Ostavite piletinu da odstoji oko 5 minuta, a onda je pržite u serijama.
  • Belo meso i krilca pržite 12-14 minuta, a batake i karabatake još nekoliko minuta duže.
  • Piletina je pržena kada termometar za meso (koji umetnete u najdeblji deo) pokaže 75 Celzijusa.
  • Ostavite piletinu da se ocedi na nekoliko papirnatih ubrusa nakon što je izvadite iz friteze.
  • Poslužite dok je vruće.

Saveti stručnjaka:

Belo meso i krilca se brže prže baatka i karabataka. Belom mesu treba 12-14 minuta, u zavisnosti od debljine, a za batak i karabatak je potrebno nekoliko minuta duže.

  • Unutrašnja temperatura pržene piletine trebalo bi da bude 75 Celzijusa, što je najlakše proveriti termometrom za meso.
  • Ovaj recept savršeno se kombinuje sa sosevima. Kašika pesto sosa pomešana s majonezom, obični grčki jogurt sa svežim naseckanim vlašcem i limunovom korom, majoneza s belim lukom... samo je deo ukusnih ideja za sos.
  • Udvostručite mešavinu začina, te je ostavite za kasnije – možete je čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do tri meseca.
  • Nakon što svaki komad piletine premažete belancetom i smesom od brašna, ostavite ih da odstoje nekoliko minuta kako bi se posušila pre nego što stavite u vruće ulje.

Začinjena pohovana piletina: Bogatstvo hrskavog ukusa koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs