SAVRŠENSTVO BEZ MANE

Brzi i sočni mafini sa pomorandžom i limunom: Mogu da stoje i do 3 dana, a neće biti suvi! (RECEPT)

Za sve ljubitelje citrusa i mafina, ovaj recept je idealan za isprobati

Recepti
19:56h Autor:
Brzi i sočni mafini sa pomorandžom i limunom: Mogu da stoje i do 3 dana, a neće biti suvi! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Od ove količine dobićete oko 30 mafina.

Sastojci:

  • 18 dag maslaca
  • 26 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kisela pavlaka (200 g)
  • 6 jaja
  • 2 kašike limunove korice
  • 2 kašike pomorandžine korice
  • sok limuna
  • sok od pomorandže
  • 27 dag glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Najbolji čokoladni mafin: Fantazija ukusa koja se ne zaboravlja! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
  • Dok mutite dodajite jedno po jedno jaje.
  • Kada ste dobro sjedinili smesu dodajte kiselu pavlaku i koricu limuna i pomorandže.
  • Ponovo izmiksajte, te dodajte sok jednog limuna i sok od pomorandže, ako je manja onda možete sav sok, ali ako je veća onda pola.
  • Nastavite da mutite, pa polako dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Dobićete finu i aromatičnu smesu.
  • Korpice za mafine napunite smesom, te pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa 20 do 25 minuta.
  • Kada je desert gotov, pustite da se ohladi, a zatim po želji možete posuti šećerom u prahu.

Zasladite jesenje dane: Božanstveni mafini sa pomorandžom zadovoljiće sva vaša čula! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs