Obavezno probajte

Vojvođanske vasilice sa medom: Svako dete je zaslužilo da danas dobije ovu poslasticu! (RECEPT)

Danas slavimo Svetog Vasilija Velikog i njemu u čast pravimo vasilice koje se daruju ukućanima

Recepti 14.01.2020. - 08:41h Autor: Stil/ c, Stil/ Coolinarka
Foto: Shutterstock

Potrebno je: 3 dl mlake vode; 200 gr masti; 40 gr svežeg kvasca; oko 800 gr brašna; 1 puna kašikica soli; 1 kašika šećera; med.

 

Priprema: U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati kašiku šećera i sačekati da se kvasac podigne. Brašno i mast izmešati "na suvo", dodavati uskisao kvasac i lepo izmesiti.

 

Kada je gotovo, iseći na komade, zaokružiti na manje loptice, od ove smese imate oko pet vasilica, ostaviti dvadeset minuta da blago uskisne.

 

Svaku posebno razvaljkati na debljinu pola centimetra, staviti u pleh koji se samo malo pospe brašnom, testo "izbockati" i sačekati samo 10 minuta i možete peći na 220 C. Pečene vasilice mazati medom i jesti dok su tople.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs