Recepti sa Stilom

Ćabata s maslinama

U posudu stavite brašno, suvi kvasac, šećer, ruzmarin, biber, so i 20 ml maslinovog ulja i uz dolivanje mlakog mleka umesite glatko i elastično testo.
Recepti 28.03.2013. - 10:21h
ĆABATA S MASLINAMA, Foto: Shutterstock
  • 35 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 500g Pšeničnog brašna
  • 250ml mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 30ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • po ukusu Bibera
  • 100g sitno seckanog badema
  • 150g seckanih maslina (crnih i zelenih)

Od testa napravite loptu, premažite maslinovim uljem, prekrijte folijom i ostavite na toplom mestu oko pola sata. Udvostručeno testo premesite, dodajte sitno iseckane bademe i masline, ponovo umesite, formirajte veknu, stavite u kalup i ostavite još pola sata. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite hleb da se peče oko 40 minuta.

 

Savet
Da bi ćabata bila hrskavija, na dno rerne staviti šerpicu s vodom

 

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...