Desert

Čokoladna pita

Malo čokoladno grešno zadovoljstvo koje možete veoma lako i brzo pripremiti
Recepti 21.02.2014. - 17:04h
Foto: Thinstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 300 g mlevenog keksa
  • 1 kašika kakaa
  • 4 belanca
  • 500 ml jogurta
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 1 kesica želatina
  • lešnici za dekoraciju

Mleveni keks pomešati sa kakaom i belancima, da se dobije homogena smesa. Okrugli kalup obložiti smesom i uzdići ivice. Izbockati viljuškom. Ispeći koru - 10 minuta na 180° stepeni.

 

Jogurt sipati u posudu. Istopiti čokoladu na niskoj temperaturi ili u mikrotalasnoj. Dodati par kašika jogurta da se masa smlači, pa sve uliti u posudu sa jogurtom. Izmešati.

 

Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. U ovom slučaju: razmutiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, a zatim ugrejati i mešati dok se ne rastope sve mrvice. Dodati jogurtu i čokoladi.

 

Preliti preko ispečene kore i ostaviti da se dobro ohladi u frižideru. Ukrasiti čokoladnim topingom i lešnicima.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...