brzo, a ukusno

Ćufte od starog hleba sa sirom u sosu: Neodoljivo i sočno božanstvo ukusa, topi se u ustima! (RECEPT)


Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine

Recepti 16.12.2019. - 15:57h Autor: Stil/Punkufer. Dnevnik hr.
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 4 kriške hleba
  • 6 kašika mleka
  • 2 kašike parmezana
  • 400 grama mlevene junetine
  • 400 grama mlevene svinjetine
  • 1 čen belog luka
  • vezica peršuna
  • 1 jaje
  • 1 kašičica dimljene mlevene paprike

 

Sos:

 

  • 1 glavica luka
  • 800 grama pelat paradajza
  • 1 prstohvat mlevene paprike
  • 200 ml crnog vina
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 200 grama mocarele

 

Skroz neobične ćufte sa krompirom: Jelo koje ćete obožavati! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Kriškama hleba odvojite koricu, te ih iseckajte na komadiće i stavite u veliku posudu.
  • Prelijte ih mlekom.
  • Pomešajte meso, hleb, parmezan, beli luk, seckani peršun, jaje i mlevenu papriku.
  • Posolite i pobiberite, te napravite loptice ( od smese će biti oko 30 loptica)
  •  Zagrejte maslinovo ulje i popržite kuglice.
  • Izvadite ih i dolijte još malo ulja u tiganj.
  • Popržite beli luk i luk, zatim dodajte vino i kuvajte dok se ne smanji i gotovo ne nestane.
  • Ubacite pelat paradajz, so, biber i mlevenu papriku.
  • Kuvajte 10 minuta pa vratite kuglice i nastavite još 20 minuta dok se sos ne zgusne, a ćuftice skuvaju.
  • Prebacite u posudu za pečenje, dodajte narendani sir i zapecite dok se ne otopi.

 

Ćufte u sosu: Vrhunski užitak za vaša nepca i celu porodicu! (RECEPT, VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...