KRUNA SLAVSKE TRPEZE

Posni slavski kolač gotov očas posla: Mekan, svež i mirisan i po nekoliko dana! (RECEPT)

Ovim jednostavnim receptom u vreme posta ćete se sigurno ponositi

Recepti 16.12.2019. - 14:08h Autor: Stil/Opanak
Foto: Shutterstock

Slavski kolač ili pogača je neizostavni deo slavske trpeze i pored toga što često zadaje muku domaćicama jer može biti komplikovana za spremanje.

 

Evo, zato, jednog jednostavnog recepta za posnu slavsku pogaču, koja vam može ostati ukusna i sveža i po nekoliko dana.

 

Sastojci:

 

  • 1 kg oštrog brašna (tip 400)
  • 4,5 dl vode
  • 1 dl ulja
  • 1 svež kvasac
  • 4 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli

 

Stari recept za slavski kolač: Ovako se mesi i ukrašava prema sprskoj tradiciji! (FOTO)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Pomešajte sastojke dodajući ih lagano dok testo ne postane glatko, a zatim ga ostavite da naraste.
  • Kad dovoljno naraste, podelite ga na 4 dela- 3 jednaka i 1 manji deo.
  • Premažite pleh uljem (možete i posnim margarinom)
  • Pospite ga brašnom u tankom sloju i prvi deo testa rastanjite na veličinu pleha (poželjno je da bude okrugli pleh).
  • Centar tog razvijenog dela tanko namažite uljem.

 

Posni slavski kolač: Najmekši hleb na svetu! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...