ODLIČNE ZA DORUČAK ILI VEČERU

Mekike po receptu naših baka: Najmekše i najvazdušastije testo koje ćete probati!

Ne postoji osoba koja može da odoli ovom tradicionalnom specijalitetu 

Recepti 12.12.2019. - 19:10h Autor: Stil/stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

Naše bake su znale u čemu leži tajna najukusnijeg testa. Da bi bile vazdušate i mekane zaslužan je samo jedan sastojak koji često zaboravimo da dodamo. Stavite prstohvat sode bikarbone i dobićete najukusnije mekike ikada, piše stvarukusa.rs

 

Sastojci:

 

  • 600 gr brašna
  • 400 g kiselog mleka
  • 1 kašičica sode
  • 1 supena kašika šećera
  • 1 supena kašika soli
  • 200 ml ulja za prženje

 

Ovako se sprema svinjetina na seoski način: Meso toliko sočno i meko da se raspada! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Pripema:


Prvo prosejte brašno i napravite udubljenje u jednom plehu. Stavite kiselo mleko u brašno. Nemojte zaboraviti da rastvorite sodu u kiselom mleku, da se ne oseća posle konzumiranja. Dodajte šećer i druge sastojke. Promešajte i ostavite da odstoji 20-30 mintua, nakon toga razvucite testo i isecite na pravougaonike.

 

Mekike pržite sa obe strane dok ne budu gotove u ugrejanom ulju.

 

Pohovani specijalitet oboriće vas s nogu: Ovako spremljen karfiol zalepiće vam se za nepca! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...