Iz bakine kuhinje

Posne sarmice s jednim neobičnim sastojkom: Recept koji ćete obožavati!

Da li bi vam nekad palo na pamet da u nadev za sarmu stavite malo suvog voća? Treba da probate!

Recepti 11.12.2019. - 11:38h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 1 glavica kiselog kupusa, 1 glavica crnog luka, 1 veća šargarepa, 1 veći krompir, 200 g opranog pirinča, 2 kašike ajvara, malo suvih šljiva, mlevena crvena paprika, tucana ljuta paprika, biber, so, ulje, lovorov list, 4-5 čenova belog luka.

Priprema: Ispržiti na ulju seckan crni luk i rendanu šargarepu. U to dodati rendan krompir i pirinač. Dodati ajvar, mlevenu papriku, tucanu papriku, biber, so i deo belog luka. Sve izmešati.


List odvojiti od kupusa skinuti korenčiće i zavijati sarmu. Ređati u dublju šerpu uspravno sarme u sredinu.


Staviti ostatak kupusa na kocke preko njega staviti malo ajvara, suvih šljiva i ulja i još malo belog luka. Pobacati i preko sarme lovorov list. Naliti i krčkati oko 2,5 sata.

 

Prijatno!

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...