omiljeno jelo na drugačiji način

Lažna sarma koju ćete obožavati: Nema mlevenog mesa, ali i ovaj nadev je savršen! (RECEPT)

Svi volite klasičnu srpsku sarmu. Ali, ovaj italijanski recept sarme koja se priprema na drugačiji način morate isprobati

Recepti
Autor:
Lažna sarma koju ćete obožavati: Nema mlevenog mesa, ali i ovaj nadev je savršen! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za sarmu od krompira i slanine:

  • 3 krompira
  • 1 manja glavica crvenog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 jaja (nekada kada je veliki post pravili su i bez jaja)
  • 1 šaka pirinča
  • nekoliko režnja slanine
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 kašičica crvene paprike
  • na vrh kašičice bibera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica začina

Sastojci za zapršku:

  • 1 kašika masti
  • 1 kašika brašna1 kašičica mlevene crvene paprike

Sarma moje majke: Najlepši ručak sa suvim rebarcima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Očistite crveni i beli luk, a zatim i krompir.
  • Narendajte krompir i beli luk, a crveni luk naseckajte.
  • Sitno naseckajte slaninu.
  • Dodajte biber, mlevenu crvenu papriku, so i začin, te sve dobro promešajte.
  • Odvojite listove kiselog kupusa, svakoj odrežite tamnu trulež i punite nadevom.
  • Napunite posudu sa sarmom, na vrh stavite jedan list zelja, te sve zajedno zalijte vodom.
  • Sarmu poklopite manjim tanjirićem i poklopcem i ostavite da se kuva.
  • Pred kraj dodajte zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike.

Prava srpska sarma: Pratite korak po korak i sigurno će vam uspeti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs