osvaja na prvi zalogaj

Punjene pileće rolnice u slanini: Sočne i hrskave, pravi raj za nepca! (RECEPT)

Donosimo vam odliičan recept za jelo koje možete spremati i za ručak i za večeru

Recepti
Autor:
Punjene pileće rolnice u slanini: Sočne i hrskave, pravi raj za nepca! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • piletina
  • 3 komada pilećih grudi
  • 6 iseckane trake slanine
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica luka u granulama
  • 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera

Sastojci za nadev:

  • 200 grama krem sira
  • 250 grama blanširanog i oceđenog spanaća
  • 250 grama artičoke iz tegle ili zaleđenih
  • 80 grama rendanog sira
  • 30 grama rendanog parmezana
  • 3 čena naseckanog belog luka

Medena piletina u slanini: Neobična fantazija ukusa koja će vas zauvek osvojiti! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • U manju posudu izmešajte so,biber i beli luk.
  • Meso operite i posušite, pa svaki komad prepolovite i istucite čekićem za tucanje mesa.
  • Svaki komad natrljajte pripremljenim začinom i ostavite sa strane dok ne napravite nadev.
  • U posudi dobro izmešajte krem sir, pa dodajte naseckane artičoke i spanać, naseckani beli luk, rendani sir i parmezan, pa sve dobro izmešajte.
  • Rastučeno meso posložite na pleh, pa pripremljeni nadev ravnomerno podelite između komada mesa.
  • Svaki komad urolajte u rolnicu, te svaku rolnicu umotajte u slaninu i učvrstite čačkalicama.

Lazanja rolnice u paradajz sosu

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs